Home Goed Nieuws, Puur en Positief Wordfeud weer online na storing

Wordfeud weer online na storing

Wordfeud weer online na storing

Wordfeud is weer online na een storing van een kleine drie uur. Eigenlijk was het geen storing, maar onderhoud van de servers. Iedereen die probeerde een woordje te leggen kreeg de melding ‘connection error’. Wordfeud eigenaar Håkon Bertheussen plaatste rond 20.00, vlak voordat hij de stekker uit de server trok de volgende tweet: “The Wordfeud servers are down for maintenance, which is expected to last for two-three hours” Na drie uur kregen we de volgende tweet van Håkon: “The Wordfeud servers are up again, but we may have to take them down again in a few hours (for ~30 mins)” Na drie uur nagelbijten kon iedereen weer helemaal los met het populaire letterspel voor je telefoon.

Wordfeud voor BlackBerry

Op dit moment is Wordfeud uitsluitend beschikbaar voor Android en iOS. En dat terwijl er veel mensen met bijvoorbeeld BlackBerry en Windows telefoons wachten op de Wordfeud release voor hun telefoon. Helaas is er op dit moment nog niets over bekend. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

WordFeud Online

Gelukkig is er een alternatief. Iedereen die niet over een iPhone of Android telefoon beschikt kan het Wordfeud Online spelen op een Windows computer. Dit is mogelijk dankzij de Android Emulator BlueStacks. Met Wordfeud Online kun je, net als bij de telefoon versie van iPhone en Android maximaal 30 spellen tegelijkertijd spelen met zowel bekenden als willekeurige tegenstanders.

Drie ton voor Håkon

Het online scrabble spel is sinds de lancering negen maanden geleden enorm populair geworden. Dit heeft de Noor Håkon Bertheussen geen windeieren gelegd. De standaard versie van Wordfeud is gratis maar staat boordevol reclame. Wil je reclamevrij scrabbelen? Dan kost dat 2,49 euro. De gratis versie is inmiddels ruim 5 miljoen keer gedownload. De betaalde versie ruim 100.000 keer. Dat is in 9 maanden tijd toch bijna 3 ton voor Håkon.

Bekende Nederlanders

Eerder kon je al lezen dat verschillende BN-ers zoals Jeroen Krabbé fervent wordfeud spelen. Ook tijdens het onderhoud zagen we tweets voorbij komen van verschillende Bekende Nederlanders. Zo twitterde RTL verslaggever Frits Wester “Gelukkig ook hier doet ie t weer. Gaan we weer” Toen de servers weer online waren. Ook andere twitteraars lieten van zich horen. @zaagvis had de oplossing voor de mensen die niet zonder hun favoriete woordspelletje kunnen. “Scrabble maar uit de kast pakken en afstoffen dan“, was zijn tweet. @JOR_ID had wat ons betreft de origineelste tweet “#Wordfeud doet het niet meer; heel Nederland kan zijn Y niet meer kwijt.

Wordfeud Servers weer Online

Nadat de servers in Noorwegen weer waren opgestart kon iedereen weer inloggen. Alle scores bleken bewaard dus iedereen kon weer verder met het populairste online spelletje van Nederland.

4 REACTIES

  1. De spelregels zijn precies hetzelfde als bij de wf versie voor de iphone. Er is volgens mij zelfs geen speciale ipad versie. bij de ipad versie rek je het scherm uit (2x) maar het is hetzelfde spel

  2. Hallo daar…..

    Sinds een paar dagen krijg ik van nieuwe spelers geen antwoorden meer op chats. Daarentegen van spelers waar ik al wat langer mee speel wel.

    Hoe kan dat, is deze storing bekend.

    Ik heb WF al weer opnieuw geïnstalleerd maar het probleem blijft?

    John

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here