Home Goed Nieuws, Puur en Positief Zeearend Kelly is weer terug

Zeearend Kelly is weer terug

Zeearend Kelly is weer terug

Valkenier Albert Loomans uit Asten-Heusden is een gelukkig mens. Sinds gistermiddag kwart over drie heeft hij zijn zeearend Kelly weer terug.

Het dier was zondag weggevlogen uit zijn roofvogelshow. “Dit is heel goed nieuws”, zei Loomans gistermiddag. “Ik ben echt heel blij dat de vogel weer terug is.”

Nadat hij via diverse media ‘alarm’ had geslagen en het nieuws over de verdwijning op allerlei websites wereldkundig was gemaakt, werd Loomans overspoeld door telefoontjes. “Uit Nijmegen, Tilburg, Heeze, noem het maar op. Overal kwamen meldingen vandaan van mensen die ‘m hadden zien vliegen.” Een telefoontje van een onderwijzer van de basisschool Voordeldonk uit Asten, vlak na een uitzending van Omroep Brabant, klonk Loomans het meest geloofwaardig in de oren. “De Voordeldonkschool is een kilometer hier vandaan. Ik ben er direct op af gegaan. En ja hoor, daar zat Kelly, boven in een grote eikenboom. Toen ik ‘m riep, kwam-ie gelijk naar beneden.” Een dag lang heeft Loomans zich grote zorgen gemaakt. Hij heeft de zeearend al zo’n twintig jaar en de grote vogel, met een spanwijdte van 2.20 meter, is nog nooit weggevlogen. Kelly zou in de vrije natuur ‘nog geen week’ kunnen overleven, zegt Loomans. Waarom Kelly er zondag vandoor ging, weet de valkenier niet.

bron: Brabants Dagblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here