Zeilscholen zetten zich in voor meer beweging bij kinderen

0
375

Woensdag 6 mei 2015 is uitgeroepen tot de HISWA Nationale Zeildag. Door heel Nederland kan iedereen die dag gratis kennismaken met watersport bij een van de 25 deelnemende zeilscholen van HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport. Ook Sailcenter Limburg in Ophoven Belgie doet dit jaar mee aan dit Nederlandse initiatief. De zeilscholen haken met het initiatief aan op de Week van de Watersport die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd door Bohil Media.

Bij alle deelnemende zeilscholen is iets te beleven; een open dag, een zeilclinic, surfles of een workshop. De zeilscholen hopen op die manier zoveel mogelijk mensen het water op te krijgen. Sailcenter Limburg biedt in dit kader gratis zeilinitiatie aan op  2-3 mei tijdens de open deur dagen, 6 mei tijdens de HISWA Nationale Zeildag en op 9 en 10 mei tijdens de Bloso watersportdagen en als klap op de vuurpeil ook nog op 28 juni tijdens de maasplassen dag en Maasplassen Nautiek.

Jessica Zandbergen, projectleider Nationale Zeildag van HISWA Vereniging: “Het is algemeen bekend dat Nederlandse kinderen weinig bewegen en weinig buitenspelen. Wij zien het als taak om kinderen te laten ontdekken hoe leuk en sportief watersport is. Daar is de Week van de Watersport in de meivakantie de uitgelezen kans voor.”  Wij van Sailcenter Limburg willen graag zeilen toegankelijk maken voor personen die willen genieten van de rust en de ruimte, voor personen die op zoek zijn naar actief beleven. Zeilen is ideaal als gezinsuitje maar ook als sport activiteit. Keer je gezicht naar het water en kom mee beleven op 6 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here