Maak zelf een neusspray

0
55
Music notes background

Ben je verkouden? Of heb je last van een griepje? Geen probleem! Deze 100% natuurlijke neusspray helpt meteen. De heerlijke zomerdagen zijn iets van het verleden. Het begint nu steeds kouder te worden en daarmee komt ook het seizoen van hoesten en verstopte neuzen. Iedereen wordt weleens verkouden in de herfst en winter. Om van de klachten rondom de verkoudheid af te komen halen we allerlei medicamenten bij de drogist. Veel van ze hebben heel weinig effect op je ziekteverschijnselen. Het enige wat je kunt doen is uitzieken. Of niet?

Hoe krijg je een verstopte neus?

Het slijmvlies in je neus zwelt op wanneer je last hebt van verkoudheid. Hierdoor kunnen de trilhaartjes in de neus niet goed functioneren. Het gevolg is dat er vuildeeltjes in je neus blijven hangen. Deze vuildeeltjes worden gebruikelijk door de trilhaartjes begeleid naar de achterkant van je keel, waarna ze in je maag worden vernietigd. Gebeurt dit niet dan krijg je last van een verstopte neus en moet je veel niezen.

Een middeltje om dit te verhelpen is een neusspray. Door de neus met een neusspray te spoelen verwijder je de bacteriën en de vuildeeltjes. Daarnaast herstelt het zoute water de vochtigheidsgraad in je neus en vermindert dit de ontsteking van het slijmvlies. Het effect: Je kunt weer vrij ademen. Deze spray hoef je niet bij de drogist te halen, je kunt hem eenvoudig en snel thuis maken. De ingrediënten zijn makkelijk te vinden en de instructies zijn simpel.

De neusspray

Dit heb je allemaal nodig om de neusspray zelf te maken:
250 ml gekookt water
1/8 theelepel fijn zeezout
1/8 theelepel zuiveringszout
1 druppel eucalyptusolie

Dit zijn allemaal spullen die makkelijk te verkrijgen zijn. Dus kunnen we meteen aan de slag.

Hoe gaan we te werk?

Meng de ingrediënten in een potje en schud die tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Doe dit mengseltje dan in een flesje met een neusspray verstuiver en klaar is je spray!

Het is nog eenvoudiger om dit te gebruiken. Spray steeds een beetje van de neusspray in de neusgaten. Heb je geen verstuiver? Gebruik dan een pipetje om mee te druppelen. Laat het daarna even inwerken voordat je je neus snuit. Het effect is dat je een extra erge loopneus zal hebben. Vrees niet, dit is normaal. De neusspray activeert je slijmvlies om de afvalstoffen uit je neus te krijgen. Doe dit om de zoveel uren tot je geen last meer hebt van een verstopte neus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here