Zo geniet je van de meivakantie

0
50

De meivakantie van twee weken wordt door velen gezien als een leuke aanleiding om een buitenlandse vakantie te boeken. Dit is gebleken uit een onderzoek onder vakantieboekende consumenten. De meivakantie staat nog niet centraal vastgesteld, maar het ziet ernaar uit dat dit binnenkort het geval zal zijn.

“Wij pleiten al langer voor het invoeren van een centraal vastgestelde 2-weekse meivakantie. Ook het rapport van Regioplan dat al eerder in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gepubliceerd om de huidige regelingen onder de loep te nemen, laat zien dat er een breed draagvlak is voor een verplichte 2-weekse meivakantie”, zegt Frank Oostdam, directeur van brancheorganisatie ANVR.

Ook Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, laat weten dat hij voorstander is van een nationale meivakantie van twee weken. Dit jaar is de meivakantie in alle regio’s van 30 april tot en met 8 mei. Dat geldt voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs in alle regio’s. Waar veel scholen en instanties eerder afweken van de data voor de meivakantie, zijn deze nu verplicht zich aan de genoemde periode te houden. Scholen kunnen daarnaast zelf bepalen als zij de vakantie met een week willen verlengen. Dit houdt in dat enkele scholen in de week voor of na de genoemde twee weken ook nog vrij kunnen zijn. Vraag dit, voor je je vakantie boekt, even na bij de school van je kinderen.

Genieten dichtbij huis?

Boek je liever geen vakantie in het buitenland? Dan zijn er ook leuke activiteiten binnen Nederland. De meivakantie is een perfect moment om met het gezin te gaan stappen in eigen land. Wist je dat Texel door Lonely Planet wordt aanbevolen als vakantiebestemming? Het weer is lekker warm en zonnig, de vogeltjes fluiten en overal in het land worden leuke meivakantie activiteiten georganiseerd!

Voor jonge kids kan je bijvoorbeeld mini-lammetjes aaien op de boerderij. Er worden in de lente ontzettend veel jonge dieren geboren, dus een bezoekje aan de kinderboerderij is in de meivakantie extra leuk. Geen kinderboerderij in de buurt? Neem dan een kijkje bij de dierentuin.

Geniet samen van de natuur door een leuke wandeling te doen door het bos. Een andere leuke bezigheid voor de kinderen zijn de kinderactiviteiten in de musea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here