Home Goed Nieuws, Puur en Positief Zo word je weer lekker positief

Zo word je weer lekker positief

Zo word je weer lekker positief

Het leven is leuker als je het bekijkt door een roze bril. Gewoon als je tevreden bent en positief in het leven staat. Toch zijn veel mensen echte doemdenkers die in alles het negatieve zien. Ben jij ook zo? Doe er wat aan en word eens lekker positief!

Weg met zogenaamde verplichtingen

Vanaf jongs af aan wordt je aangeleerd dat je verplichtingen hebt. Je moet overal aan denken en vooral niks vergeten! Probleem is dat wanneer je ouder wordt deze verplichtingen alleen nog maar meer en meer worden. Soms verlang ik zelf ook nog naar die onbezorgde jaren van vroeger.

Toch heb ik geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor deze verplichtingen. Ik kan zelf kiezen of ik ze wil of niet. Dit geeft mij een boost om niet te gaan denken in ‘Ik moet mijn huis stofzuigen’. Nee! Ik wil het toch zelf? Niemand verplicht mij het te doen. Als je op deze manier een knop om kan draaien om zo te gaan denken, zie je alles al een stuk positiever in. En als je het echt niet wilt dan sla je toch een keertje over?

Stop met denken, start met doen!

Nu willen we niet dat je helemaal stopt met denken. Tegenwoordig denkt iedereen veel te veel na. Opzich niet eens zo’n groot probleem, waar wel als dit je positiviteit in de weg staat. Door teveel te denken ga je malen en kan je op een goed moment bepaalde zaken niet meer relativeren. Maak je eens niet zo druk over alles. Ga wat doen!

Ga gezellig uit eten, ga sporten of pak die oude hobby weer eens op. Als je jezelf afleidt van vervelende dingen zul je merken dat het je wat lucht geeft. Binnen no-time heb jij dat negatieve gedoe zo afgeleerd!

Relativeer wat meer

De ene persoon kan beter relativeren dan de ander. Mensen die alsmaar negatief denken kunnen dit niet zo heel erg goed. Vaak draaien ze door met hun gedachten. Als ik een sollicitatiegesprek heb, ga ik altijd van het negatieve uit. Dat ik het niet zou kunnen vinden, dat ik niet meer zou weten wat ik moet zeggen enzovoort. Ontzettend vervelend en zo niet positief!

Ik heb geleerd mezelf af te vragen wat het allerergste is wat er kan gebeuren, hoe ik hierop zou reageren en hoe ik dit kan oplossen. Dit hou ik in mijn achterhoofd en ga de uitdaging aan!

Genieten is positief!

Genieten van het leven is superpositief! Vaak heb ik het gevoel dat negatieve mensen nooit zin hebben om te leven. Leer de kleine dingen wat meer waarderen. Wees eens blij met dat ene kaartje of met die lekkere kop thee en die moorkop.

Als je kleine dingen leuk vindt en er van kan genieten zul je tegenslagen minder slecht ervaren. Probeer als je in een negatieve spiraal zit anders eens dingen te gaan ondernemen waar je wel van kunt genieten maar nooit doet. Laat je eens onder handen nemen bij een schoonheidsspecialist. Heerlijk toch?

Hou het in de gaten

Probeer wanneer je alles negatief ziet jezelf wel in de gaten te houden. Misschien heb je last van een winterdip, of misschien wel erger, een depressie. Als bovenstaande tips niet helpen en je hebt echt geprobeerd een positieve switch te maken, bezoek dan eens je huisarts. Hij of zij dan je dan verder helpen.

bron: sochicken.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here