Home Goed Nieuws, Puur en Positief Zonnekracht Vooruit Verduurzaming

Zonnekracht Vooruit Verduurzaming

Zonnekracht Vooruit Verduurzaming

Op Zonnekracht Vooruit is een zonne-energie gids voor iedereen met interesse in verduurzaming. Jong en oud. Met name de mogelijkheden inzake zonne-energie.

Ik ben gekomen tot de gids, wat in eerste instantie gewoon een handzaam inspirerend boekwerkje zou gaan worden, omdat ik zag dat de zonne-energiemarkt zich alles behalve duurzaam aan het ontwikkelen is.

Voordat ik de zonne-energiemarkt betrad 5 jaar geleden was ik Private Banker bij ABN Amro. Ik wist al een tijd dat het niet de baan was die bij me paste maar ja, je maakt keuzes omdat er geld verdient moet worden en het werk ligt nu eenmaal niet voor het oprapen. De crisis van 2008 zorgde er voor dat ik mijn baan kwijtraakte. In plaats van bij de pakken neer te zitten bedacht ik mij dat dit wel eens de kans is waar men het zo vaak over heeft. De kans om te doen wat in lijn ligt met je gevoel. Zo kwam vanuit het niets zonne-energie op mijn pad. Ik zag meteen geweldige mogelijkheden in deze nieuwe en duurzame markt waar ik niets van wist. Een super uitdaging.

De voordelen van zonne-energie

Mijn visie is dat iedereen van de voordelen van zonne-energie zal kunnen gaan profiteren. Niet meteen, maar verderop in de toekomst. Ik ontdekte dat de zonne-energiemarkt niet alleen in de kinderschoenen stond maar kon zelfs geen mensen met enige kennis vinden. De ins en outs van zonne-energie en de economische markten er om heen, leerde ik mijzelf door maanden achtereen op internet de juiste bronnen te selecteren. Zonder daar direct van bewust te zijn werd ik in korte tijd een expert in de markt. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Dat merkte ik vooral tijdens bezoeken aan onder meer Engeland en Amerika. Ik besloot om die opgebouwde kennis te delen. Eerst via een website; mistersunshine.net. Deze naam was mij ooit gegeven ten tijde van een TV-interview. Men wilde een flitsende naam. Een Amerikaanse vriend vond het een goed idee hiermee door te gaan.

Mister Sunshine

De site van Mister Sunshine bleek een schot in de roos. Ik verdiende er geen geld mee maar dat was ook niet direct het doel. Mijn doelen liggen verderop in de toekomst. Na een half jaar bloggen en het geven van gratis consulten aan bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar een eigen zonne-energie installatie, vond ik dat het tijd was om de verzamelde kennis en ervaring op papier te zetten zodat de Nederlander die interesse heeft in zonne-energie, rustig op een regenachtige zondagmiddag zichzelf kan inlezen. Ik koos voor een fysieke vorm omdat het internet volledig ondergesneeuwd is met informatie en adviezen die vaak niet eens kloppen. Het werd dus meer en meer noodzaak dat er überhaupt een betrouwbare gids zou komen. Ik koos voor de naam Op Zonnekracht Vooruit om alle Nederlandse neuzen dezelfde duurzame kant op te krijgen. Men loopt immers min of meer verdwaasd rond en niemand weet exact van de hoed en de rand.

De historie van zonne-energie

In de zonne-energie gids vertel ik in korte hoofdstukken, in concrete bewoordingen, over onder meer de historie van zonne-energie. Elk significant detail van een conventioneel zonne-energiesysteem wordt uitgelicht. Daarnaast wordt de prijsontwikkeling besproken, welke kwaliteit daar bij hoort, over collectieve acties en de voor-en nadelen daarvan. De financiële en fiscale aspecten voor zowel particulieren als bedrijven worden apart toegelicht. De hoofdstukken worden afgewisseld met inspirerende verhalen van Nederlanders die al zonne-energie produceren en waarom ze dat zijn gaan doen. De toekomst van zonne-energie krijgt ook uitvoerig aandacht en ik laat een aantal innovaties zien welke we in de (nabije)toekomst zullen gaan tegenkomen. En niet te vergeten de mogelijkheden die huurders krijgen, en bewoners van flats.

Inspiratie en Handvatten

Het is volledig in eigen beheer geschreven zonder voorkeur voor enig merk. Mijn bedoeling met de gids is om Nederlanders ten eerste goed voor te lichten en vervolgens te voorzien van inspiratie en handvatten. De gids staat dan ook niet op zichzelf maar krijgt de lezer de optie om rechtstreeks contact te maken wanneer er vragen zijn. Transparantie is erg belangrijk. Daarnaast wil ik de “laagste prijs’ ontwikkeling ombuigen naar “beste kwaliteit’ ontwikkeling. Te lang is de hele markt gefocust op de laagste prijs. Elke aanbieder van zonne-energiesystemen doet dit nog steeds. Dat werkt inferieure kwaliteiten in de hand met alle nare gevolgen van dien op termijn.

Arjan Eikelenboom

www.mistersunshine.net
www.mistersunshine.tv
https://www.facebook.com/OP.ZONNEKRACHT.VOORUIT
https://twitter.com/mrsunshinenet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here