Zoutmans creatief in Brabant

0
155

Terwijl heel Nederland gebukt gaat onder dikke lagen sneeuw en ijs is er veel kritiek op Rijkswaterstaat. Niet helemaal terecht vinden wij. De afgelopen 10 jaar was 70.000 ton strooizout ruim voldoende voor een wintertje strooien, Deze winter ligt er al 100.000 ton op het asfalt. Om de dappere mannen en vrouwen van de strooiwagens een hart onder de riem te steken hebben brengen we een ‘ode aan Meneer Zoutmans’

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=MeGVbhz2Gcc 450 350]

Het echte werk voor rijkswaterstaat komt overigens nog. Als de vorst het land uit is zullen alle gaten in het asfalt gerepareerd moeten worden. Er staat ons dus nog wat te wachten. Rustig adem blijven halen en jezelf niet te druk maken is ons advies, voor je het weet is het lente en verlangen we terug naar de sneeuw en ijspret.

De gemeente Etten-Leur heeft het gebrek aan strooizout op een creative manier opgelost. De afdeling Stadsbeheer heeft een partij Atlantisch zeezout kunnen kopen, dat eigenlijk bestemd was om bewerkt te worden tot badzout. De partij zout staat gereed om gedoseerd uitgestrooid te worden op hoofdwegen, als het in deze dagen weer gaat sneeuwen. De gemeente verwacht dat maandag aanstaande het reguliere strooizout weer wordt geleverd.

bron laatste alinea: ettenleur.nl
bron filmpje: youtube

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here